Строителство и декорация

Красиви облицовки за стена | юли 1, 2009

Колкото и красиви да са тапетите и цветовете върху стените в дома, понякога те не са достатъчни, за да се създаде един наистина задоволителен краен резултат. А какъв по-добър начин да се подчертаят стените от облицовката – било то ламперия, фриз или пък бордер. Вижте няколко красиви идеи в различни стилове:

Традиционен стил
Традиционен стил

Стандартните облицовъчни летви в какаово придават на стената елегантен и спретнат вид. Освен това наситеният цвят на облицовката изпъква особено добре върху светлия фон на стените. Този дизайн дава възможност да се съчетаят различни геометрични фигури, за да се създаде индивидуален ефект.

Градинско настроение у дома

Грандиозно настроение

Тази искрящо бяла ламперия наподобява вида на дървените решетки, използвани в градината за основа, върху която да растат увивните растения. Именно тази ажурна конструкция внася толкова слънчево градинско настроение и въздушност в интериора.

Класически стил

Класически стил

Нестандартна висока ламперия от дървени летви, която покрива 2/3 от стената – краят й завършва с декоративен фриз, който служи и за тесен рафт за декорации по цялата дължина на стената.

Открояваща се красота

Открояваща се красота

Високата, леко релефна ламперия в искрящо бяло е умело съчетана с наситено зеления цвят на стените и тапицерията.

Класика в спалнята

Класика в спалнята

Тук ламперията се явява продължение на горната дъска на леглото. Фонът на стената е по-светъл и така двата нюанса не контрастират драматично.

Вдъхновяваща елегантност

Вдъхновяваща елегантност

Сложна облицовка, съчетаваща искрящо бяло и нежно кремаво. Декорацията е изградена на базата на панели, образуващи своеобразни рамки върху стената. Рамките са с различни размери, за да се създаде повече визуален интерес.

Дървена ламперия
Дървена ламперия

Облицовката от тесни дървени летви покрива изцяло стените в помещението – те са разположени хоризонтално, плътно прилепнали една до друга.

Подчертана елегантност

Подчертана елегантност

Още един пример за това колко мощна доза елегантност може да внесе в интериора снежнобялата дървена ламперия. Тук например етажираната стенна облицовка създава страхотен ефект, продължавайки към втория етаж на къщата, следвайки извивките на стълбището.

Бяла ламперия за коридора

Бяла ламперия

В този интериор е силно заложено върху искрящо бялата дървена облицовка – всички стени на антрето и дори таванът, са облицовани с тесни вертикални летви, създавайки усещане за светлина, свежест и пространство.

Advertisements

Вашият коментар »

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: